P  R  O  J  E  C  T  E  N                                                                                                                                                                                                          



H U G O   D E  G R O O T S T R A A T      I N    D E N    H A A G                       2 0 0 4


Een parterre - uitbreiding in het Zeeheldenkwartier.

De familie waarvan ik de opdracht kreeg om  de begane grond van hun huis te verbouwen, woont al lang in deze buurt. Hun huis, een eengezinswoning in de Hugo de Grootstraat, bestond uit een rommelige, bergingachtige parterre, een eerste verdieping met woonkamer en keuken, een tweede verdieping met de slaapkamers en een zolderverdieping als speelruimte voor de kinderen. De parterre was  niet optimaal benut, met  veel ongebruikte ruimte. Het was mijn taak om deze ruimte volledig te herstructureren en een directe verbinding tussen de tuin en de woonruimte te maken.
De beste oplossing was om de keuken en de eetkamer op de parterre te plaatsen in directe verbinding met de tuin. Daardoor kreeg de familie een extra kamer op de eerste verdieping en kon de parterre voor andere doeleinden gebruikt worden. Aan de straatzijde was er nog ruimte voor een vestibule met kasten en  fietsen. De buitengevel is 1,20 m naar buiten geschoven zodat er een ruime eetkamer  gemaakt kon worden. De familie die  voor de verbouwing nog overwoog om te gaan verhuizen vanwege  onvoldoende woonruimte, woont nu met veel plezier in hun gerenoveerde huis.



  achtergevel-voor    achtergevel-na    plattegrond  


  eetkamer  keuken  keuken