P  R  O  J  E  C  T  E  N                                                                                                                                                                                                          



B O M M E L S E D I J K    T E     D E N    B O M M E L                                       2 0 0 2

Uitbreiding van een plattelandshuisje. 

De nieuwe bewoners van een  plattelandshuisje aan een dijk gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee  met  een belendende stal, wilden dit huisje graag vergroten. Om deze uitbreiding te  kunnen uitvoeren, moest de bestaande stal gesloopt worden.  Na de uitbreiding bestaat de woning uit twee hoofdgebouwen en een tussengedeelte, dat de niveauverschillen tussen de twee gebouwen opvangt. Terwijl beide hoofdgebouwen uit baksteen en dakpannen bestaan, wordt het tussenstuk uitgevoerd in rabatdelen aan de dijkzijde en een glazen pui aan de slootzijde. Voor het dak worden de bestaande antracietgrijze pannen van de stal hergebruikt. Het tussengedeelte wordt beschouwd als een brug tussen twee gelijkwaardige huisjes: het oude huisje bevat de woonkamer, de keuken, de werkkamer en op de zolder een extra kamer. De uitbreiding bevat de slaapgedeeltes : twee slaapkamers, een badkamer met sauna, een toilet en een washok. De entree bevindt zich in  het tussengedeelte. Zo komt men binnen in het hart van de woning. Aan de tuinzijde van het tussenstuk bevindt zich de eetkamer met openslaande deuren naar het terras.


    
   uitzicht vanaf de dijk voor de verbouwing.

 achtergevel                           kamer    uitzicht vanaf de tuinzijde na de uitbreiding                                                                                                                slaapkamer   


doorsnede badkamer    uitzicht van de slaapkamer naar de entree            doorsnede                                      badkamer