P  R  O  J  E  C  T  E  N                                                                                                                                                                                                          



P R I N S   H E N D R I K S T R A A T    B     I N    D E N    H A A G                    2 0 0 5                                                         
Een nieuwe toekomst voor een  bovenwoning .

Dit  herenhuis uit het einde van de 19de eeuw, gelegen in het Zeeheldenkwartier, was enkele malen verbouwd, waardoor er van de oorspronkelijke detaillering, indeling en sfeer weinig meer over was. De laatste functie van dit huis was een dagverblijf voor jongeren. Dit appartement  bevindt zich op de tweede en derde  verdieping (zolder) van bovengenoemd  herenhuis en is bereikbaar via de reeds bestaande trap van het huis.
Het  uitgangspunt hier was om een ruimtelijke woning te creëren met grote vertrekken zonder veel aan de structuur van de woning te veranderen. Op de tweede verdieping ligt de woonkamer aan de straatzijde met een eetkeuken  aan de terraskant. De zoldertrap scheidt ruimtelijk de eetkamer van  de woonkamer, maar de mogelijkheid blijft om ' rond ' te lopen.
De van oorsprong lege zolderetage geeft nu plaats aan twee riante slaapkamers met daar  tussenin gelegen de badkamer, douche en het washok. In elk van de vertrekken geeft het dakspant veel sfeer en spanning aan de ruimte. Met name de kleurkeuze in combinatie met de bestaande dakconstructie geeft deze ruimten veel charme.
In zijn algemeenheid is bij deze verbouwing veel aandacht uitgegaan  naar het creëren van een hedendaagse woning met comfort zonder de oude karakteristieke details te verliezen. 

 

achtergevelvoorverbouwing achtergevelnaverbouwing voorgevel terras     

eetkamer  keuken zithoek  woonkamer

  

R E S T Y L I N G   2 0 1 2