P  R  O  J  E  C  T  E  N                                                                                                                                                                                                          



P R I N S   H E N D R I K S T R A A T    A     I N    D E N    H A A G                     2 0 0 0                                                         
Een nieuwe toekomst voor een parterrewoning.

Dit  herenhuis uit het einde van de 19de eeuw, gelegen in het Zeeheldenkwartier, was enkele malen verbouwd, waardoor er van de oorspronkelijke detaillering, indeling en sfeer weinig meer over was. De laatste functie van dit huis was een dagverblijf voor jongeren. Uitgangspunt van de renovatie was om het herenhuis op te splitsen in twee volwaardige appartementen met elk hun eigen sfeer en tevens met de mogelijkheid om het als een woning of woning met  kantoor aan huis te gebruiken.
Het benedenappartement bevindt zich op de begane grond en de eerste verdieping; het grenst aan de reeds aanwezige tuin. Door in het hart van het nieuwe appartement een vide met een rechte trap te creëren, is een grote ruimtelijkheid ontstaan: vanuit elk vertrek zijn de twee verdiepingen in één oogopslag  waar te nemem. Op de begane grond bevindt zich de keuken en de eetkamer grenzend aan het terras, beide afgewerkt met dezelfde tegels. Een open stalen trap leidt naar de woonkamer die op deze wijze toch een directe verbinding heeft met de tuin. Aan de andere zijde van de vide bevindt zich de slaapkamer die met een verdiepingshoge transparante pui en deur grenst aan de woonruimte. Deze slaapkamer heeft eveneens toegang tot de badkamer en veranda, die via de buitentrap naar de tuin leidt. Op de eerste verdieping is de vloer afgewerkt met merbauparket.
In dit project stond voorop het herstellen van de oude detaillering gekoppeld aan een zo groot mogelijk comfort. 


eetkamer eetkamer kamerkamer   

terras keuken woonkamer woonkamer