P  R  O  J  E  C  T  E  N                                                                                                                                                                                                          



H E E M S K E R C K S T R A A T    I N    D E N    H A A G                               2 0 0 1


Een nieuwe serre voor een herenhuis.


Het oude pand aan de Heemskerckstraat  was aan zijn achterkant verzakt en in slechte toestand zodat  de nieuwe bewoners besloten om de hele achterkant van de gevel te slopen en in plaats daarvan  een  nieuwe  serre te  laten bouwen. Een gietijzeren spiltrap dient de eerste  verdieping van de  serre met  de begane  grond te  verbinden  via een kleine vide die ook voor meer lichtinval op de begane grond zorgt. Om  de verbouwing  te mogen uitvoeren, is een bouwvergunning verleend. De constructieve  ingrepen zijn  behoorlijk groot geweest: nieuwe betonnen palen voor de fundering, een nieuwe betonvloer en een staalconstructie voor de gevel.                             
                                      

achtergevel   

 serre                trap