P  R  O  J  E  C  T  E  N                                                                                                                                                                                                          



H E E M S K E R C K S T R A A T    I N    D E N    H A A G                               2 0 10


Een nieuwe bewoonbare zolderverdieping.

In een klassieke Haagse herenhuis van de Zeeheldenskwartier waarvan de zolderverdieping als bergruimte werd gebruikt, wilden de bewoners  een extra woonruimte creëren: een ruime slaapkamer, een badkamer met toilet en de bestaande logeerkamer opknappen. De oorspronkelijke zoldertrap moest verplaatst worden om meer ruimte voor de nieuwe kamer te creëren; door een nieuwe dakkapel te plaatsen, ontstaat ruimte op de bovenste verdieping om de bestaande trap te verlengen , met tevens extra daglicht op de zolderetage.


 

             
                   voor de verbouwing             na de verbouwing                                                                zolderkamer  na de verbouwing