P  R  O  J  E  C  T  E  N                                                                                                                                                                                                          



F R E D E  R I K S T R A A T    I N    D E N    H A A G                                                   2 0 10                                                       

Een drie laagsappartement boven een winkel.


Het  drielaagse appartement gesitueerd boven een winkel in de aantrekkelijke Willemsparkbuurt in  Den Haag was rijp voor een opknapbeurt. De eigenaren hadden een paar wensen: Het hele trappenhuis vanaf de eerste tot de derde verdieping moest vervangen worden door een comfortabele trap. Het oorspronkelijke steile trappenhuis werd als gevaarlijk ervaren en moeilijk beloopbaar, zeker met een klein kind in huis. Deze aanpassingen gingen ten koste van twee kleine kamers aan de straatzijde van respectievelijk de eerste en de tweede verdieping. Het aldus ontstane trappenhuis krijgt op deze manier meer daglicht en wordt gezien als de ruggengraat van het huis, van de eerste tot de derde verdieping. De oorspronkelijke zoldertrap verdwijnt dus om de zolderruimte te optimaliseren .  Naast de zolderverdieping die nieuwe verblijfsruimtes krijgt zoals twee nieuwe slaapkamers, een badkamer en een werkruimte, is de eerste verdieping ook vernieuwd: er wordt een nieuwe keuken ontworpen.

 


                                

                        
Oude en nieuwe keuken                                                    
Oude en nieuwe trappenhuis


                             




                             
               
            
Oude en nieuwe zolderverdieping                       Oude en nieuwe douchehok                      nieuw trap